משלוח חינם לנקודת איסוף בכל הזמנה

מתכון לפאי לימון

כמות לימונים גדולה על העץ בשילוב ילדת יומולדת (אני) שאוהבת קינוחים חמצמצים יוצרים פאי לימון מהאגדות והכי חשוב קל להכנה שגם קלאמזים כמוני יכולים להכין.
במרץ חגגתי יומולדת 36 וכל בני הבית יודעים שאמא הכי אוהבת עוגות קרות שמשלבות מתיקות עם חמיצות מעודנת.
מבחינתי לחלוטין אפשר לוותר על מתנות אבל על ברכה ועוגה אין סיכוי. איתי החליט להכין לי פאי לימון חלומי שהפך ללהיט בבית ומאז מככב אצלנו בהמון חגיגות ושבתות.
הפאי לימון באמת קל להכנה, סה"כ כמה שלבים שדורשים המתנה אבל שום דבר קשה, והתוצאה היא פאי שמוצג בחלונות ראווה של המאפיות בצרפת, לא הגזמתי.

 
 לבצק:
1/3 1 (190 גרם) קמח
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
110 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת)
1 ביצה
1/3 כפית מלח

למילוי:
1/2 כוס סוכר, מי שאוהב מתוק יכול להוסיף עוד רבע כוס. לדעתי חצי זה מספיק כך שיש איזון בין חמיצות למתיקות.
2 ביצים
3 חלמונים (הצהוב)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
גרידה מ 2 לימונים

לקישוט (לא חובה כמובן)
פרחים אכילים, למשל, אמנון ותמר.
x

#{title}

#{text}

#{price}