משלוח חינם לנקודת איסוף בכל הזמנה

מה עושים עם המון תפוזים? מתכון לריבת תפוזים, קינוח שוקולד תפוז ורוטב תפוזים לסלט

4 שנים חיכינו שהעץ בגינה יניב לנו פירות טעימים, כמה חלמתי על הרגע שבו אשב בצילו ואנשנש תפוזים יחד עם הילדים.
השנה סוף סוף זכינו לכמות מאוד יפה של פירות ובסוף החורף נותרו על העץ המון תפוזים שהיו מעבר ליכולת הצריכה היומית שלנו, ידעתי שאם לא נקטוף אותם בימים הקרובים הם פשוט ירקבו והדרך הכי טובה להמשיך לצרוך אותם היא על ידי שימור טבעי.
החלטנו להכין ריבת תפוזים נהדרת שתספיק לנו לפחות לשנתיים, רוטב תפוז לסלט וקינוח שוקולד-תפוז שאני מאוד אוהבת.


 
מתכון לריבת תפוזים
1 קילו תפוזים קלופים (לשמור את הקליפות בצד-הסבר בהמשך)
1/2 קילו סוכר
1 ליבת תפו"ע
מיץ מחצי לימון סחוט
1 מקל קינמון (לא חובה)

אופן ההכנה:
חותכים את התפוז לקוביות, ללא הקליפה.
מניחים בסיר רחב ושופכים מעל את הסוכר
מוסיפים ליבת תפו"ע ומקל קינמון ומבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב מידי פעם כשעתיים או יותר, לפי הצורך.
לקראת סוף הבישול מוסיפים חצי לימון סחוט ומערבבים
יוצקים לצנצנת מעוקרת - חשוב מאודכדי למנוע עובש.
זהו, יש לכם ריבה טעימה שתחזיק מעמד גם מעל שנה, הסוכר שומר על הפרי שלא יתקלקל.


 טיפ: שמים צלחת במקפיא למשך 5 דקות, יוצקים מעט מהריבה לצלחת וחוצים את הריבה בעזרת כפית לחצי, אם הריבה נסגרת מיד - היא לא מוכנה, אם היא נסגרת לאט - היא מוכנה.
את קליפות התפוז שומרים בצלוחית על השיש למשך כ 4 ימים עד שהקליפות יבשות לחלוטין, טוחנים אותם במעבד מזון/בלנדר ויש לכם גרידת תפוז מיובשת שתשמש אתכם גם בקיץ כשעונת התפוזים נגמרת לעוגה, עוגיות וקינוחים.



 
קינוח שוקולד תפוז
ממיסים שוקולד מריר/חלבי
מורחים את השוקולד על נייר אפיה לשכבה דקה ומפזרים מעל גרידת תפוזים יבשה/טרייה
מניחים במקפיא 10-15 דקת ולאחר מכן שוברים לחתיכות יחסית גדולות
מנשנשים בכיף לצד תה צמחים
רוטב תפוז טעים לסלט
4 כפות מיץ תפוזים
4 כפות שמן זית
1 כפית דבש
1 כפית חרדל 
שן שום קצוצה
מלח ופלפלפ לפי הטעם
מערבבים הכל יחד ומוסיפים לסלט.
*אפשר לשמור את הרוטב במקרר 5 ימים ללא השום, את השום ניתן להוסיף לפני ההגשה.

 
x

#{title}

#{text}

#{price}