משלוח חינם לנקודת איסוף בכל הזמנה

מתכון לעגבניות שרי מיובשות וממרח פסטו

"הבאתי לך שתילי עגבניות מהחקלאי במושב השכן שלנו" הפתיע אותי איתי.
שמחה ומחוייכת יצאתי לגינה לשתול את השיחי עגבניות החדשים שלי, עגבניות שרי תמר מתוקות וטעימות כל כך, אני זוכרת את הטעם שלהן מעונה קודמת.
לפעמים אני זוכה לקבל מחקלאים שתילים, חלקם יודעים שאני מטפחת גינת ירק שמניבה לנו עשרות ק"ג של ירקות מידי עונה וכשנותרים להם שתילים הם ממש שמחים לתת לי ואני שמחה יותר לקבל.

העונה הזו שיחי העגבניות סיפקו לנו תוצרת ממש נאה של עגבניות, בכל פעם אספתי כמות שהתאפשרה ולאחר מספר ימים כבר הייתה לי כמות ממש גדולה שהספיקה להכנה של עגבניות שרי מיובשות.
העגבניות מאוד מצטמקות בתנור ומ - 1 קילו יוצאת כמות יחסית קטנה שמספיקה ל 2 צנצנות בינוניות בממוצע כך שתמיד אני מעדיפה להכין מראש כמות גדולה, בכל מקרה העגבניות המיובשות נשמרות למשך חודשים.

ההבדל בין סנדוויץ' נחמד לסנדוויץ' מטריף הוא בתוספות הקטנות והממרחים שמשדרגים כל ביס.
אחת התוספות שלדעתי הכי משדרגות סנדוויצ'ים זה עגבניות מיובשות, הן נותנות טוויסט מיוחד ועשיר לכל סוג של סנדוויץ' והן מתאימות כמובן גם לצד קרקרים ומטבלים, על פוקצ'ות, פיצות, בסלטים ואפילו כמשלוח מנות בפורים לצד לחם כפרי. 
כמו רוב המתכונים שאני מכינה גם העגבניות המיובשות דורשות מינימום הכנה, הן ממש קלות להכנה והתנור עושה עבורנו את רוב העבודה.
העגבניות נשמרות בקירור למשך חודשיים עד 5 חודשים (הן יתחסלו הרבה לפני) כך שמספיקה פעם אחת של עבודה קצרה ויש לנו תוספת זמינה לטווח ארוך.


מצורף למעלה למעלה סרטון שמתאר את תהליך ההכנה.
 
*ממליצה מאוד להכפיל כמויות.

מצרכים:
1 קילו עגבניות שרי שטופות וחצויות לחצי
מעט מלח גס לפיזור מעל
3-5 שיני שום קצוצות (תלוי כמה אוהבים)
שמן זית
1-2 כפות עשבי תיבול טרי או יבש: טימין/בזיליקום/אורגנו (מומלץ)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 130-140 מעלות.
חוצים את העגבניות לחצאים ומניחים במגש על נייר אפיה כשהחלק החצוי כלפי מעלה.
מפזרים מעט מלח גס מעל העגבניות, אפשר להוסיף תבלין כמו טימין או אורגנו.
אופים בתנור במשך 4-5 שעות עד שהעגבניות מצטמקות.
מעבירים לקערה ומערבבים יחד עם השום והעשבי תיבול.
מעבירים לצנצנות נקיות ומממלאים שמן זית, חשוב למלא עד הסוף כדי שהעגבניות לא יהיו חשופות לאוויר ויקבלו עובש לאחר זמן מה.
מאחסנים במקרר וממתינים יומיים עד שמוכן, זה החלק הכי קשה.

*חשוב - כשמוציאים את העגבניות מהצנצנת להקפיד להשתמש רק בסכו"ם נקי כדי לשמור על סטריליות ולמנוע עובש.

זהו, זה כל העבודה.
תהנו וספרו לי איך יצא :)
מצרכים:
צרור בזיליקום טרי
חופן אגוזים
3 שיני שום
קמצוץ מלח
שמן זית

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הבזיליקום ומפרידים את העלים מהגבעול
מניחים בבלנדר/מעבד מזון עלי בזיליקום, שיני שום קלופים, 4-5 כפות שמן זית, קמצוץ מלח.
טוחנים עד ריסוק, אם קשה לטחון אפשר להוסיף 1-2 כפות מים.
מוסיפים את האגוזים וטוחנים שוב למרקם מעט יותר חלק, אני אוהבת שיש שברי אגוזים אך אפשר לטחון לגמרי אם אוהבים.
מעבירים לצנצנת נקייה ומעוקרת ומזלפים מעל מעט שמן זית כדי להאט את תהליך ההשחרה.
כשיוצאת כמות גדולה אני מחלקת למנות ומקפיאה.

 
x

#{title}

#{text}

#{price}