משלוח חינם לנקודת איסוף בכל הזמנה
רכיב טקסט. לעריכת הרכיב ולשינוי הטקסט לחצו כאן
מתכון ללימונים כבושים מנצחים
בפעם הראשונה שהתחלנו לקטוף פירות מהעץ לימון שהניב לנו המון לימונים החלטתי לחפש דרך לשמר את הלימונים וכך למדתי על מלאכת שימור האוכל, רותקתי לדרכי השימור הקדומות והקסומות שכמובן כבר פחות נפוצות היום ועל מלאכת שימור האוכל השימושית בימינו וכך התחלתי לשמר המון סוגי ירקות, פירות ועשבי תיבול שבהם אנחנו משתמשים במשך השנה בבישולים, אפיה, סלטים, קינוחים וכתוספות. דרכי השימור די זהים בעקרונות שלהם, הם מאוד פשוטים להכנה והתוצאה תמיד מעולה.

בחורף בשיא העונה כדאי לרכוש כמות גדולה במחיר זול ולשמר את הלימונים, זה תקף כמובן לעוד המון פירות, ירקות ועשבי תיבול, בכלל רצוי בעיקר לרכוש כמויות גדולות לשימור רק בשיא העונה כיון שאז הטעם הרבה יותר טוב, הפירות והירקות לא מאוחסנים בקירור עד שאתם רוכשים ובנוסף מחירם זול משמעותית.
מהלימונים שקטפתי הכנתי לימונים כבושים שמשדרגים כריכים, קציצות, תבשילי דגים וסלטים ובשאר הלימונים הכנתי טראט לימון מטריף ומהקילפות שנשארו הכנתי גרידה מיובשת שאותה אני מאחסנת בכלי אטום ומשתמשת במהלך השנה לתיבול אוכל מבושל ולאפייה של עוגות / עוגיות לימון. אצלי כמעט כלום לא נזרק, או מקסימום "נזרק" לקומפוסט :)

*מוזמנים ביוטיוב לראות את תהליך הכבישה בסרטון למטה.
כמה נקודות מאוד חשובות לפני שמתחילים
*במידה ואלו לימונים קנויים ולא קטיף טרי, מומלץ מאוד לשטוף אותם היטב במים חמים ואפילו להבריש אותם בספוג רך.

*משום מה עובש מאוד אוהב לימונים כבושים ולכן עובדים בסביבה נקייה וסטרילית, מנקים היטב את משטח העבודה ואת הכלים בהם משתמשים, מעקרים את הצנצנות ורוחצים כמובן היטב ידיים לפני ההכנה.

*חשוב מאוד וזה תקף לכל פרי וירק שתרצו לשמר - מוציאים את הלימון רק בעזרת מזלג נקי שלא נגע במזון אחר (ובוודאי לא בידיים), כדי לשמור על סטריליות, אחרת יכנסו חיידקים וכל הצנצנת תתמלא בעובש.

*יש להשתמש בלימונים עם קליפה בינונית. לימונים בקליפה דקה עם הזמן יתפרקו בתהליך הכבישה ולימונים בקליפה עבה הם מירים מידי ולכן לא מתאימים, כך שהאמצע הוא הכי טוב.

  
מצרכים:
4 לימונים בינוניים
2-3 לימונים נוספים סחוטים
מלח גס
שמן זית
אפשר לשדרג ולהוסיף פפריקה




אופן ההכנה:
פורסים את הלימונים לפרוסות דקות ומנקים מחרצנים (לא להתעצל).
טובלים צד אחד של לימון בקערה מעורבבת מלח ופפריקה ועורבים את הלימונים אחד מעל השני בצנצנת תוך כדי דחיסתם.

 
x

#{title}

#{text}

#{price}