משלוח חינם לנקודת איסוף בכל הזמנה
גרנולה ביתית
"אמא, מהשביל של הכניסה לגינה הרחתי ריח מתוק ומגרה של קינמון, מה הכנת?" טליה שואלת אותך בעיניים מחייכות. אני יודעת שהריחות האלו יצרבו בזכרונה ובכל פעם שתריח ריח מתוק של קינמון היא תיזכר בבית החמים והנעים שלנו.
"הכנתי גרנולה טעימה שתהיה מוכנה בעוד כמה דקות, תוכלי להמתין מעט שתתקרר ולהכין לך ארוחת ערב טעימה."

את הגרנולה אני מוסיפה מעל שייק סמיך או מערבבת עם יוגורט עיזים שנותן טוויסט בין חמיצות קלה למתיקות עדינה, היא מאוד משביעה ויכולה להחזיק אותי למשך כמה שעות טובות כארוחת בוקר או כארוחת ערב. בזכותה הילדים שלי כבר כמעט לא מבקשים קורנפלקס והמון פעמים בוחרים לאכול גרנולה.
מצרכים:
חצי קילו שיבולת שועל עבה
1/3 כוס סילאן, אפשר לשים חצי כוס למי שאוהבת מתיקות.
1/3 כוס שמן קוקוס

שדרוג אפשרי לאחר האפיה:
כפית קינמון
1/4 כוס אגוזים / שקדים קצוצים גס
2 כפות גרעיני דלעת / חמניה
חופן שבבי קוקוס
מעט חמוציות ללא סוכר

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות.
מערבבים הכל היטב יחד עד שכל שיבולון מתכסה בסירופ הטעים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 170 מעלות כ 20 דקות או עד הזהבה קלה, מבאמצע אני פותחת לערבוב קל כדי שכולם יאפו באופן אחיד.
לעיתים צריך כמה דקות יותר בהתאם לסוג התנור, זהירות שלא ישרף.
לאחר האפיה אני מוסיפה קינמון, אגוזים קצוצים וגרעינים, מערבבת ומאחסנת בכלי אטום על השיש.
בתיאבון!


 
x

#{title}

#{text}

#{price}