• Example text
  • Example text2
HE
0
רכיב טקסט. לעריכת הרכיב ולשינוי הטקסט לחצו כאן
פאי לימון מטריף וקל להכנה
כמות לימונים גדולה על העץ בשילוב ילדת יומולדת (אני) שאוהבת קינוחים חמצמצים יוצרים פאי לימון מהאגדות והכי חשוב קל להכנה שגם קלאמזים כמוני יכולים להכין.
במרץ חגגתי יומולדת 36 וכל בני הבית יודעים שאמא הכי אוהבת עוגות, במיוחד עוגות קרות שמשלבות מתיקות עם חמיצות מעודנת.
מבחינתי לחלוטין אפשר לוותר על מתנות אבל על ברכה ועוגה אין סיכוי. איתי החליט להכין לי פאי לימון חלומי שהפך ללהיט בבית ומאז מככב אצלנו בהמון חגיגות ושבתות.
הפאי לימון באמת קל להכנה, סה"כ כמה שלבים שדורשים המתנה אבל שום דבר קשה, והתוצאה היא פאי שמוצג בחלונות ראווה של המאפיות בצרפת, לא הגזמתי.

 
 לבצק:
1/3 1 (190 גרם) קמח
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
110 גרם חמאה רכה בטמפ' החדר (לא מומסת)
1 ביצה
1/3 כפית מלח

למילוי:
1/2 כוס סוכר, מי שאוהב מתוק יכול להוסיף עוד רבע כוס. לדעתי חצי זה מספיק כך שיש איזון בין חמיצות למתיקות.
2 ביצים
3 חלמונים (הצהוב)
1/4 כפית מלח
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
גרידה מ 2 לימונים

לקישוט (לא חובה כמובן)
פרחים אכילים, למשל, אמנון ותמר.
אופן ההכנה
*מניחים את הקמח, סוכר והמלח במיקסר עם וו גיטרה, מערבבם מס שניות לאיחוד החומרים. לאחר מכן מוסיפים את החמאה ומערבבים עד איחוד קל, מוסיפים את הביצה ואת התמצית וניל ומערבבים עד שנוצר בצק. המנעו מעיבוד יתר, ברגע שמתקבל בצק יש לעצור את הלישה.

*עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 35 דקות.
מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים עד לקוטר מעט גדול יותר מהתבנית, מניחים על תבנית פאי בקוטר 22-24 ס"מ מהדקים מעט ובעדינות וחותכים את העודפים מסביב.
דוקרים עם מזלג את הבצק ומעבירים למקפיא ל 30 דק'.

*מחממים תנור ל 180 מעלות

*מניחים נייר אפיה על הבצק ומעל מפזרים קטניות כמו שעועית/חומוס או אורז שישמשו כמשקולת ואופים במשך 15 ד' בתנור שחומם מראש.

*בנתיים מכינים את המילוי:
טורפים בקערה ביצים, חלמונים וסוכר.
מוסיפים גרידת לימון, מיץ לימון ומלח מערבבים היטב עד איחוד. מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים היטב עד איחוד מלא ומניחים בצד.

*מסירים את הקטניות ואת נייר האפיה ומחזירים לתנור לעוד 10-15 דק, ממש עד הזהבה קלה של הבצק.

*מורידים את החום ל 150 מעלות
שופכים את המילוי מעל הבצק ואופים 20 דק או עד התייצבות המילוי.

*לאחר קירור הפאי מעבירים למקרר לפחות ל - 3 שעות לפני הגשה.

אפשר להכין מראש כ 2-3 ימים.
x

#{title}

#{text}

#{price}