• Example text
  • Example text2
HE
0
לימונים קטנים כבושים
אני מטורפת על תבשילים וכריכים שיש בהם חמיצות עדינה ובכל פעם שמגיעה עונת הקטיף של הלימונים אני מסתערת על העץ בגינה, לא מאפשרת אפילו ללימון אחד ליפול לאדמה ולהירקב.
לפני שהיה לנו עץ לימון פרסי הייתי מבקשת קצת מהשכנים של אבא שלי או מחפשת בשווקים, מודה שלא תמיד מצאתי אבל כשמצאתי הרגשתי שזכיתי בשלל נדיר.
כבישת לימונים קטנים די זהה לתהליך של כבישת לימונים רגילים, ההבדל הוא שאני חותכת את הלימון הקטן רק באמצע ולא עד הסוף כך שהוא נשאר עדיין מחובר לעומת הלימונמים הגדולים שאותם אני פורסת.
פעם אחת של עבודה קצרה ויש לכם לימונים כבושים לתקופה ארוכה. מאוד ממליצה להכפיל כמות.
ביוטיוב למטה תוכלו לראות את מאלכת שימור האוכל וביניהם גם לימון כבוש.
 
כמה נקודות מאוד חשובות לפני שמתחילים
*במידה ואלו לימונים קנויים ולא קטיף טרי, מומלץ מאוד לשטוף אותם היטב במים חמים ואפילו להבריש אותם בספוג רך.

*משום מה עובש מאוד אוהב לימונים כבושים ולכן עובדים בסביבה נקייה וסטרילית, מנקים היטב את משטח העבודה ואת הכלים בהם משתמשים, מעקרים את הצנצנות ורוחצים כמובן היטב ידיים לפני ההכנה.

*חשוב מאוד וזה תקף לכל פרי וירק שתרצו לשמר - מוציאים את הלימון רק בעזרת מזלג נקי שלא נגע במזון אחר (ובוודאי לא בידיים), כדי לשמור על סטריליות, אחרת יכנסו חיידקים וכל הצנצנת תתמלא בעובש.

*יש להשתמש בלימונים עם קליפה בינונית. לימונים בקליפה דקה עם הזמן יתפרקו בתהליך הכבישה ולימונים בקליפה עבה הם מירים מידי ולכן לא מתאימים, כך שהאמצע הוא הכי טוב.
אופן ההכנה:
חותכים כל לימון באמצע אך לא עד הסוף כך שהוא ישאר עדיין מחובר
ממלאים במלח כל לימון, מניחים בקערה ומעל שופכים את מיץ הלימון שסחטנו קודם עד שמכסים את הלימון האחרון, מעל מזלפים מעט שמן זית, סוגרים ומתאפקים 3-4 ימים עד שמוכן.
ספרו לי בתגובות איך יצא heart
x

#{title}

#{text}

#{price}